lørdag den 28. maj 2011

Rynket rose, hybenrose, rosengele

Så har jeg givet et lille bidrag til at begrænse antallet af hybenroser. en aggressiv rose. Rosens blade er nemlig perfekte til rosengele. Så jeg har plukket blomsterhoveder og det betyder vel, at der bliver færre frø?. Flotte er roserne og bladene og hvilken duft. Duften kan ikke ses på billederne,  kun næsten.

Jeg brugte en opskrift fra den grønne syltebog, men lignende opskrifter kan findes på nettet.
Her er resultatet, det bliver dejligt til pandekager og andre slags kager.

onsdag den 25. maj 2011

Tur til Ikea

 Vi var i Ikea i lørdags. Hele tiden med denne sang i baghovedet :Tomas Holm- Ikea . Men det gik nu ikke så galt. Vi var ret målrettede og købte kun de stole til spisestuen vi havde bestemt os for. De er ret fine synes vi, 2 lilla, 2 sorte og 2 grønne stole, så er der plads til hele familien om bordet.

morgenmad og avisen og nye stole
 Det var ret udsædvanligt kun at købe det der er planlagt i Ikea ikke?

fredag den 20. maj 2011

nye gamle havestole

Det er dejligt at få brugt nogen af de stoffer jeg har på lager. Det er det meste af min dag gået med i dag ! Selvom disse klapstole egentlig var på vej til lossepladsen, besluttede jeg at de aligevel skulle have en chance mere og wupti så er to gode formål opfyldt, bare vent tilsidst er et tredie også gennemført, så det er hele tre ting!
Her er så de gamle stole der var på vej til lossepladsen. Så fandt jeg noget stof fra lageret og så ser stolene sådan ud:
Men der var jo en 3. ting, der kom ud af projektet?  Jo stoffet er et meget kraftigt møbelstof og der måttet flere forsøg til før jeg ramte den rigtige størrelse på stolenes betræk. Stoffet er nemlig overhovedet ikke elastisk. Resterne fra de første forsøg blev til en pude/hynde til en anden gammel stof, så er den også til holde ud at sidde i .

Nu kan sommeren bare komme an !!!!!!!!

torsdag den 12. maj 2011

Sommer kom igen, nu er jeg klar

Nu må sommeren gerne komme tilbage. Nu er jeg nemlig klar med nye hynder til vores gamle møbler. Nye og nye dvs. jeg har genbrugt de gamle betræk og "kun" kreeret nye forsider.
Som set i et tidligere indlæg: patchwork-aften er det de grønne farver i forskellige patchwork mønstre der pryder forsiderne. Nu er jeg ny i patchwork verdenen så der er nok nogen finesser jeg skal øve lidt mere. Men jeg er ret godt tilfreds og mangler bare sommervejr igen.

trekanter 


 
sy og skær
skæve cirkler 

Alle stofferne er fra Stof og Stil. Quiltet med det pladevat, der oprindelig var i hynderne.






Jeg har imprægneret dem med silikone spray, så sommerens spild af ketchup og marmelade kan tørres af håber jeg! 

torsdag den 5. maj 2011

Nu også med iPhone


Kan jeg mon finde ud af at blogge med min nye telefon. I får lige et billede fra min aften gåtur i solskin Det er en af de nye søer ved Tønder til snæblen.

onsdag den 4. maj 2011

det er længe siden

En tur til Mallorca, sygdom, konfirmation, en pc der skulle repareres. Undskyldninger er der nok af, men faktum er at der er ikke kommet nyt på bloggen i lang tid.

Konfirmanden, som var en ung mand skulle også begaves selvom ønsket var penge til en ny bærbar pc. Pengene blev pakket ind i en stor gemmekasse fra IKEA og lagt i rulle i en gramafonplade. Se her:


Skålen er lavet på denne måde: En tur i genbrug, køb en lp. Tænd ovnen på 110 grader. Find en skål i passende størrelse. Når ovnen er varm lægges gramafonpladen ovenpå skålen. Det hele sættes i ovnen. HOLD ØJE! Når lp-pladen begynder, at hænge ned af skålen, tages hele molevittten ud af ovnen og skålen formes færdig med fingrene. PAS PÅ den er varm. Det kan være nødvendigt at varme den igen for at få en passende form.

Pengerullen er købt hos http://www.isabellasmith.com/  for en del år siden. Jeg ved ikke om de fås mere.


Blev han glad for gaven? Jeg tror det, nok mest for pengene :-)

På Mallorca fik jeg strikket en del på trøjen til yngstemanden  NU mangler jeg kun ½ forstykke og to ærmer. Godt der længe til vinter!!!!!!!!!!


sømands-sweater til yngstemanden