lørdag den 28. december 2013

Redesign slips

Slips har tit de smukkeste farver og mønstre og så er de tilmed også ofte lavet af flot silke. Og endnu bedre de fås ofte også for en meget beskeden sum i genbrugsen. Det er som om det er et must, at finde nye måder at bruge dem.

Som lidt ekstra festlige julegaver har jeg eksperimenteret med at redesigne slips til butterflyes. Hos mine unge modebevidste er det ret meget in med et butterfly- og allerhelst en selvbinder ...


silkeslips fra genbrugsen (det ene er skilt ad)
Mønster er fra stof2000 selvbinder bytterfly .

OBS- det strikkede slips fra et tidligere indlæg er stadig undervejs- mangler kun en meter.

lørdag den 21. december 2013

Figo patchwork pude julegave

En ganske særlig dreng vil komme forbi med en gave til Figo. Når Figo får en gave, må han jo også give en tilbage- det er måske julegavereglerne. Dejligt tænker jeg, så kan jeg få brugt lidt rester og syet lidt patchwork. Her er resultatet:

En Figo-pude. Jeg håber, den kan pynte på værelset på efterskolen og støtte ryggen når beskeder på ipaden skal tjekkes.

lørdag den 14. december 2013

slips, denne gang strikket

Der kom et billede med SMS, mor kunne du ikke strikke sådan en til mig. En sådan udfording kan man jo ikke sige nej til. Her det billede som blev sendt:

Så har jeg været i gang med diverse strikke prøver og billeder frem og tilbage.Skulle jo være enige om farver og bredde mv. Det er endt med meget tyndt garn og meget tynde pinde og et ret tidskrævende arbejde, men det ender forhåbentlig godt. Om det bliver en jule gave- det må vi se.

Garnet der er brugt er fra Karen Noe og er  merceriseret bomuld, pinde er nr 1½. Jeg tror aldrig jeg har brugt så tynde pinde før. Der er tolv masker på hver pind og den færdige bredde bliver ca 5 cem.

lørdag den 7. december 2013

Puder til patchworktæppet

Nu er det også gået op for mig at det er blevet december! Det vil sige, jeg har forberedt mig lidt, idet jeg syet et par puder i løbet af efteråret til advents gaver. Puderne er af stjerne stof og det er købet hos stof og stil.

Puderne er tænkt til modtageren af denim-genbrugstæppet Tæppet bliver flittigt brugt af den unge mand, så et par puder til støtte for ryg og nakke når I-pad skal tjekkes kan sikkert også bruges. Ellers ønsker han sig køkkenudstyr til jul. Det varer nok ikke længe før der skal pakkes endnu en  flytte trailer.

Tilbage til puderne- så må der en sløjfe omkring, for advents gaver er man vist aldrig for voksen til, heldigvis.