fredag den 15. august 2014

upcykle, redesign grydelapper

Næste arving skal til at flytte hjemmefra. Han skal i lighed med storebror også have en flyttehjemmefra gave.
Denne gang ville jeg lave en anden slags grydelapper. Dels går det hurtigere med symaskine og dels skal det jo ikke være det samme hver gang.

Flyttehjemmefra gaven skulle også indholde viskestykker, håndklæder, rengøringsmidler klude mv. Et af viskestykkerne blev redesiget til grydelapper.

Fremgangsmåden er inspireret af boligmagasinet og en fantastisk designer sort slips hvidt slips. Besøg hendes butik, hvis du kommer forbi Skinnergade i KBH. Hun syr flotte kjoler, skjorter, ting til køkkenet af genbrugsstoffer.

Et viskestykke kunne redesignes til to par grydelapper. Jeg pillede alle sømme op og klippede lapperne ud. Det en par måler ca 25 x25 cm det andet par lidt mindre.


Læder stroppen blev skåret ud af et stykke ko-skind, der blev indkøbt da det var rollespils tøj der skulle produceret- det er et stykke tid siden

Her hænger de så på knagen


Et lille mærke er også tilføjet :-)

søndag den 10. august 2014

patchwork til reparation, retro dynebetræk

Sommerferien er ved at være godt brugt. Ferien blev brugt på en fantastisk ferie i New York og familiebesøg. Lidt tid til kreativiteter blev der dog også.

Et af mine allerførste patchwork arbejder var et tæppe i de skønneste orange, brune og blå farver. De stoffer jeg havde brugt var en blanding af nye og gamle stoffer i retrostil. Bl.a havde jeg brugt et gammelt dynebetræk som jeg selv har sovet med 1970'erne.

Specielt lapperne fra dynebetrækket har ikke kunnet tåle at blive brugt. Et efter et er de blevet slidt i stykker.

Så selvom det er flytte mønstre så holder de bare ikke så længe som de andre stoffer. Jeg synes stadig der er levetid i resten af tæppet så jeg pillede lapperne ud og erstattede dem med noget nyt retrostof købt i Stof og Stil for nogen år siden.
Tæppet kom til at se sådan ud. De nye stoffer træder lidt for tydeligt frem, men det jævner sig sikker efter nogen måneders brug i min familie.
Så moralen må være at gamle for-vaskede stoffer skal bruges med omhu, eller skriftes ud.
God søndag