søndag den 25. december 2011

Nu kan det afsløres: DIY gaver

Jeg håber i har haft en glædelig juleaften, det har vi. Og mens vi hygger på hver vores måde idag, så kan jeg afsløre de par hjemme gjorte ting, som jeg har givet bort i år. Det er kun kune et par små enkle og hurtige  ting.
halsrør, snoods, halstørklæde

Et halsrør eller  snoods , som det ses i linket er det mænd med rør, men kan jo bruges af begge køn, som det også ses i gadebilledet.

Opskriften er her:

3 nøgler Naturgarn fra Hjertegarn. Rundpind nr 9.

 Slå 150 m op på rundpind nr. 9 strik 3 ret riller ( en omg vrang en omg ret en omg vrang) strik 23 cm glat og strik igen 3 riller luk af. Jeg brugte Naturuld, men andet tykt garn kan bruges

Hurtigt og nemt.

En anden hurtig ting er denne hue:


Hue med "spændene" indhold
En lidt hue i lidt maritim stil.

Opskriften er her:
Jeg har brugt dobbelt strømpegarn fra kvikly i blå og hvid. Rundpind nr 4 og nr 5. Størrelse voksen.

Slå 84 m op å pind nr 4 med blå, strik 8 om rib 2 r og 2 vr. Skift til p nr 5 og hvidt garn 2 p hvid og 2 blå. strik ialt 12 p og strik en anker bort. Derefter strikkes striber igen ialt 10 p og indtagningerne begynder. Strik 9 m og strik 2 m sammen omgangen rundt. strik en om uden indtagninger, næste omgang strikkes 8 m og strik 2m sammen  forsæt  på den måde indtil der 8 masker tilbage. Samtidig forsættes i striber. træk tråden igennem og hæft ender.

Anker bort : der startes og sluttes med en omg hvid. Hele borten er 15 omg.

Huen er strikket på en aften, så den er også hurtig lavet.

Ja det var det det blev til, plus et par strikkede kugler og et par flettede stjerner.

Jeg vil ønske alle en glædelig og afslappende jul.

4 kommentarer:

 1. Tak for opskriften på snoods,den snuppede jeg lige,,,fortsat rigtig glædelig jul

  SvarSlet
 2. Mange tak for opskrifterne :) Jeg har selv lavet et halsrør til min søster - det er blevet rigtig godt og kommer på bloggen en af dagene :)

  SvarSlet
 3. Mon ikke der er et par stykker, som er blevet glade juleaften :-)
  Jeg hæklede en hue til Laura, jeg mener også, det var naturgarn fra Hjertegarn, det havde en ujævn struktur, men var rigtig dejlig blød.
  Glædelig jul

  SvarSlet
 4. Gaverne er blevet godt modtaget Med hensyn til huen har gavemodtagwren benyttet sig af det nære kendskab til designeren, idet den er udkommet i en ny udgave Vent og se

  SvarSlet